Paslanmaz Modüler Su Deposu

Modüler Su Deposu Seköründe Kullanılmaya Başlanan Yeni Malzemeler

Modüler su deposu alanında kullanılan malzemelerden ilki farklı birçok özelliği bünyesinde bulunduran GRP tip modüler su deposudur. Bu depo kompozit malzemeler kullanılarak üretilmiştir ve deponun ilk hali hamur şeklinde bir yapıdadır.

Bu hamur yapısının içinde belli oranlarda polyester, çeşitli sertleştirici reçineler, talsit, kırpıntı cam elyafı gibi birçok malzeme bulunur. Tüm bu maddeler karıştırılarak elde edilen hamur silindir tarzı yapıların arasından geçirilir.

Bunun ardından bazı ölçüler hazırlanır ve hamurun en üst kısmına örgü cam elyaflar serilir. Son olarak 170 derecede ve yüksek basınç altında presleme işlemi yapılarak paneller oluşturulur.

Paneller temizlendikten ve üzerlerine uygun deliklerin açılmasının ardından montaj işlemine hazır olur. Panellerin sağladığı en önemli avantaj uzun süre boyunca kullanıma uygun olmalarıdır. Bu konuda yapılan çalışmalarda toprak altında 35 yıl süre ömür biçilmiştir. 

Bu doğrultuda toprak üstünde ürünlerin kullanımı daha da uzun süreler olur. Ayrıca üründe kullanılan örgücam elyafı ile oldukça geniş dereceler arasında izolasyon etkisi devam eder.

Bu depolarda suya yapılan salınım TSE’nin izin verdiği değer olan on miligram bölü desimetre karenin oldukça altındadır. Bu sayede insan sağlığı için modüler su deposu kullanımında herhangi bir tehdit edici durum da yoktur. Dolayısıyla dünya çapında yapılan denetlemeler sonucunda bu paneller kullanılarak yapılan depolardaki suların içme suyu olarak kullanılabileceğine dair belge verilir.  

Modüler su deposu yapımında kullanılan paneller içinde bakteri üremesine izin verilecek bir olmadığından aynı zamanda anti bakteriyel bir depo görevi de görürler.

Grp Modüler Su Deposunun Sahip Olduğu Belgeler

GRP tip modüler su depoları Türkiye ve dünya çapında birçok teste tabi tutulan kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalar neticesinde içme suyuna uygun olduğuna dair belge almıştır. Bu belgenin a bir ek donanıma sahip olması gerekir. 

İçilebilir su konusunda alınan belge için verilen A bir ek donanım belgesi bu depoların dışarıdan gelebilecek herhangi bir toz ve kirlere karşı sızdırmaz olmasını da gerektirir. Bunlar aracılığıyla depoda bulunan suyun temiz kalması sağlanır ve içme suyu kalitesinde bozulmalar yaşanmasının önüne geçilmiş olur.

Su deposu çeşitlerini incelemek ve hakkında detaylı bilgi almak isterseniz modüler su deposu çeşitleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.