
Prizmatik Modüler Paslanmaz ve Galvaniz
Su Deposu
Kullanmış olduğumuz ve içtiğimiz suyun temiz ve berrak olması olmazsa olmazımızdır. Bu sebeple modüler su depolarımızda paslanmaz kullanılarak yapılmaktadır.
Prizmatik modüler su deposu; paslanmaz ve galvaniz çelik ilk sırada olmak üzere farklı materyaller kullanılarak da modüler parçalar halinde üretilmiş sağlıklı ve paslanmaz su depolarıdır.
Modüler su deposu en önemli özelliklerinden biri parçalar halinde taşınarak, kurulum yapılacağı yerde birleştirilmesidir. Depo bulunduğu yerde büyütülebilir ya da tekrar de monte edilerek başka bir yere yeniden kurulabilir.
Modüler Su Deposu Özellikleri
- Parçalar halinde nakledilerek, kullanılacağı yerde birleştirilebilir. Montajı kolay, nakliyesi ucuzdur.
- Gerek duyulduğunda depo hacminin yerinde artırılması veya de monte edilerek başka bir yerde kolaylıkla yeniden kurulması mümkündür.
- Dayanıklılığı, sağlamlığı ve güvenliği sebebiyle tüm dünyada tercih edilen bu sistem sayesinde su muhafazası ve temininin gerekli olduğu her yerde, istenilen her boyutta su deposu kurulabilir.
- Tüm parçaları fabrikada üretildiği ve montaj mahallinde hiçbir kaynak işlemi gerektirmediği için uzun ömürlüdür.
- Modüler su deposu, diğer depolardan çok daha hijyenik olduğu için, depolanan sular sağlıklı koşullarda saklanır.


Modüler Su Deposu Teknik Bilgiler
304 Kalite grubu paslanmaz saç paslanmaz saçlar arasında en yaygın olarak kullanılan gruptur. Suya karşı dayanıklı olup, mat bir görünüme sahiptir. İçeriğinde krom ve %8 nikel bulunur. 316 Kalite grubu paslanmaz saç korozyon direnci oldukça yüksektir. 304 Grubuna göre çok daha dayanıklıdır. İçeriğinde krom nikel ve ilave olarak %2 molib bulunur. Genelde kimya ve gıda sanayinde kullanılır. Çekme kuvveti oldukça yüksektir. Manyetik özelliği bulunmaz. Modüler deposunu meydana getiren paneller, tavan ve taban plakaları cıvatalı olarak birleştirilirler.
Düz plakalar (tavan ve taban plakaları) CNC punch press tezgahında yüksek hassasiyetlerle üretilir. Tankların tavanı ve tabanı içten flanşlı, yan panelleri ise dıştan flanşlı olarak birleştirilir.
Modüler su deposunda sızdırmazlık, parçaların aralarına konulan EPDM contalar ile sağlanır.
Tankın içindeki taşıyıcı profillerin dizaynı ve miktarı, tankın ölçülerine bağlı olarak değişir. Tankın taban saclarının dizaynı, suyun plakalar arasında dolaşmasına uygundur. Tabandan boşaltma konulması halinde, tank içindeki su komple boşaltılabilir.
Modüler Su Deposu Uygulama Metodu
İçten Gergi
Modüler su deposunu oluşturan panellerin birleşim noktalarına yakın yerlerinden her paneli tutacak şekilde deponun iki duvarı arasına gerdirilen 316 kalite paslanmaz M12 tijler kullanılarak uygulanan metottur.Dıştan Gergi
Modüler su deposunun dış yüzeyinde panellerin birleşim noktalarına dikey olarak yaslanan mpı dikme demirlerin yere saplamalar ile sabitlenip karşılığına gelen mpı dikmeye demire çelik tijlerle üst tarafından sabitlenmesi metottur.Modüler Su Deposu
Kullanım Alanları
Modüler su deposu çoğunlukla kullanım alanları; endüstriyel işletmeler, mutfaklar, asansör kabinlerinin yapımı, inşaat sektörü ve petrokimya alanlarında görülür. Hijyeniktir, temizlenmesi çok kolaydır. Bir hayli dayanıklı olan bu grup, uzun kullanım süresi ile kârlıdır.
Konutlar ve Yaşam alanları

Kamu Özel Kuruluşları

Hastane, Otel ve Okullar

Avmler, Parklar
ve Bahçeler

Modüler Su Deposu Sıkça Sorulan Sorular
Modüler su deposu ana malzemeleri; taban sacı, tavan sacı, yan paneller, köşebentler ve iç gergilerden oluşmaktadır. Panellere epdm kauçuk conta çekilip cıvata ile birleştirilir.
Panellerin arasına çekilen epdm kauçuk conta sayesinde su sızdırmaz ve uzun ömürlü olmasını sağlar.
Modüler su deposu; tavan sacı, taban sacı, yan saclar, köşebent ve iç gergiler sayesinde oluşturulmaktadır.
Zarar görmez. Depo montajı yapılırken alanda hiçbir şekilde kırma ve delme işlemi yapılmaz.
Modüler su deposu için belirlenmiş olan alan ölçülerini önceden bizlere belirtmelisiniz. Modüler su deposunun kurulacağı alanda asla zemin bozukluğu ve çatlak ya da meyil olmaması gerekmektedir.
Modüler su deposunun kurulacağı alanda herhangi bir meyil yok ise fayans üzeri beton kaide yapılmasına gerek yoktur. Alternatif bir teknik olan plastik kaide kullanılarak da kurulum yapılabilir.
Modüler plakaların tavan sacları yalnızca kendi ağırlığını taşıyabilir. Dolayısıyla deponun üzerine asla herhangi bir yük koyulmamalıdır.
Modüler su deposunun temizliği yılda 1 defa mutlaka yapılmalıdır. Herhangi bir kimyasal malzeme ile temizlenmesi önerilmez.
