Paslanmaz sac, dayanıklı yapısı ve korozyon gibi dış etkilere karşı dirençli yanı ile birçok sektörde aktif bir şekilde kullanılan bir malzemedir. Işık geçirmeyen yapısı sayesinde, güneş ışınları kaynaklı riskleri de bertaraf eden paslanmaz sac, paslanma ve korozyona karşı da üst düzeyde dayanıklıdır.
Bu durum, paslanmaz sacın birçok sektörde farklı amaçlarla kullanılmasını sağlıyor.
Krom ve farklı alaşımların yer aldığı özel bir çelik olan paslanmaz sac, mat veya parlak yüzeyli olabilen, estetik görünüme sahip bir malzemedir. Uzun ömürlü olması ve dayanıklı yapısı ise, paslanmaz sacı farklı sektörlerde öne çıkaran özelliklerindendir. Paslanmaz sac özellikleri nelerdir sorusunun yanıtına gelirsek, öncelikle iç yüzeyinin pürüzsüz olması, gıda depolama alanında önemlidir.
Pürüzsüz iç yüzey sayesinde yosun, bakteri ve mantar gibi oluşumların önüne geçen paslanmaz sac özellikleri şu şekildedir:
Levha rulo veya plaka halinde kullanılabilen paslanmaz sac, birçok sektörde farklı amaçlarla kullanılabiliyor. Farklı kalite standartlarına sahip olabilen paslanmaz sacın, yaygın kullanım alanları ise şu şekildedir:
Yüksek standartta üretim teknolojileri ile üretilen paslanmaz sac, düşük üretim maliyeti ve geniş kapasite seçeneği ile tercih ediliyor. Depo alanında hem dikey hem de yatay montaj, paslanmaz sac ürünlerinde öne çıkan alternatiflerdendir. Temizlenmesi kolay, hijyenik ve dayanıklı olan paslanmaz sac ürünleri inşaat, petrokimya ve gıda sektöründe oldukça yaygındır.
PH Mekanik, gelişmiş üretim altyapısı ile paslanmaz sacdan elde edilen depo alternatiflerini ile birçok sektörden referansa sahip. Modüler su deposu ve diğer paslanmaz sac ürünlerini inceleyerek bilgi alabilirsiniz.