Modüler Su Deposu Faydalı Bilgileri

Modüler Su Deposu Temizliği Bakımı

Modüler Su Deposu Temizliği; Su depolarının içerisinde bulunan su içme amaçlı kullanılmasa bile bazı durumlarda tehlike oluşturmaya devam eder. Bu depoların içerisinde Kolera, Tifo, Dizanteri vb. gibi çeşitli birçok hastalığa neden olan bakteriler bulunabilir ve bunlar insan sağlığı için oldukça tehlikelidir.

Modüler su depolarındaki su içilmese dahi banyo ve tuvalet ihtiyaçlarında, bulaşık ve çamaşırlar yıkandığında, diş fırçalarken, ev temizliği yapılırken kullanılması da tehlikelidir. Bunun sonucunda suyun içerisinde bulunan bakteriler insan vücuduna girebilirler.

Modüler su deposu fiyatlarını değiştiren birçok etken vardır. Deponun büyüklüğü, tonajı, deponun içinde veya dışında bulunan aksesuarlar ve deponun yüksekliği bu etkenlerden bazılardır.

Depoların boyutları ihtiyaç duyulan tonajın elde edilebilmesi için arttırılıp azaltılarak değiştirmek mümkündür. Deponun şekli de fiyatı değiştiren bir diğer etkendir. Örneğin prizmatik modüler depo fiyatı belirlenirken deponun şekli de göz önünde bulundurulur.

Kullanılan palet sayısı da fiyatı arttıran unsurlardandır. Depo yüksekliği fiyata en çok etki eden unsurdur. Çünkü depo ne kadar yüksek olursa basınç o kadar artacağından kullanılan malzemenin de kalitesi artar.

Modüler Su Deposu Fiyatları
Modüler Su Deposu Ölçüleri

Modüler su depolarında ölçü belirlenmek istendiğinde ölçüleri standart kalıplar ve paneller kullanılır. Modüler su depolarında ölçü belirlenirken kullanılan kalıplar genel olarak panellerin boyutlarında belirleyicidir ancak farklı boyutlarda paneller de olabilir.

Sektörde bu alanda en sık kullanılan panelin ölçüsü 1080 mm x 1080 mm’dir.  Bu panel tipi genel olarak inşaat sektöründe kullanılan ölçülere en uyumlu olan olduğundan en çok kullanılanıdır.  

Modüler Sistem Su Deposu Arızaları

Modüler Su Depolarında kullanıma bağlı olarak zaman içerisinde birçok sorun ya da arıza görülebilir. Su deposunda oluşan aşırı korozyona bağlı olarak çeşitli bölgelerde delinmeler oluşabilir.

Depo monte edildiğinde kullanılan cıvatalar zamanla gevşeyebilir ya da baş kısımlarında çürümeler görülebilir. Modüler sistem su depoları çelik malzeme kullanılarak yapılmışsa bu depolarda galvaniz cıvata kullanılmasına bağlı olarak korozyon şekillenir ve bu korozyon nedeniyle depoda arızalanmalar görülebilir.

Tüm bu sorunlar özellikle uzun süreli depo kullanımlarında sıklıkla karşılaşılan durumlardır.

Modüler Su Depolarının zaman içerisinde aşırı korozyon nedeniyle delinmesi, civata başlarının çürümesi, çelik depolarda galvaniz civata kullanılmasından kaynaklanan korozyanlar nedeniyle meydana gelen arızalar.
Modüler su depolarında en çok karşılaşılan arıza şekli korozyondan kaynaklanan arızalardır. Suyun karşısında hiçbir güç duramaz gerçeğinden hareketle korozyon yani paslanma konusunu değerlendirmek gerekiyor.

Su deposu korozyonu
Su Deposu Nedir

Su depoları suyun depolanmasını sağlamak amacıyla üretilen yapılardır. Bu depolarda çeşitli nedenlerle su depolanır.  Buralara depolanan suların kullanım alanları değişiklik gösterebilir. Binalarda kullanılan su deposunun amacı içme suyu sağlamaktır.

Buralara kurulan su deposu herhangi bir şekilde suların kesilmesi durumunda belli bir süre daha akmaya devam eder.

Su depolarının en yaygın ve bilinen kullanım alanı binalara içme suyu sağlamasıdır ancak su depoları bu bilinenin aksine birçok farklı alanda da kullanılıyor. 

Su insan yaşamında vazgeçilmez bir konuma sahiptir. Yaşamın en gerekli kaynaklarından olan su insan yaşamında birçok alanda kullanılır.

Suyu genel olarak içme suları, kulanım suları ve atık sular olarak 3 ana gruba ayırmak mümkündür.  Burada önemli olan konu ise suların nasıl depolanması gerektiği ve depolanma esnasında alınması gereken önlemlerdir.

Su depoları konusunda gereksiz olduğunu, şebeke sularının temiz olduğunu, kullandıkları suyun kirli olmadığını düşünenler olsa da bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Sularda insan vücuduna zararlı birçok madde bulunabiliyor ve bu suların içilmesi sağlık açısından oldukça tehlikeli ve zararlıdır. 

Su Depoları Hakkında
Modüler Su Deposu Yeni Malzemeleri

Modüler su deposu alanında kullanılan malzemelerden ilki farklı birçok özelliği bünyesinde bulunduran GRP tip modüler su deposudur.

Bu depo kompozit malzemeler kullanılarak üretilmiştir ve deponun ilk hali hamur şeklinde bir yapıdadır. Bu hamur yapısının içinde belli oranlarda polyester, çeşitli sertleştirici reçineler, talsit, kırpıntı cam elyafı gibi birçok malzeme bulunur.

Modüler tip su depoları birçok kaide çeşidi bulunur. Ayrıca kaidelerde kullanılan su deposu malzemeleri değişiklikler gösterebilir. 

Sektörde mevcut olarak en çok kullanılan depo malzemesi paslanmaz ve galvaniz türdeki depolar için uygun malzeme kullanılmak isteniyorsa müşterilerin herhangi bir masrafa girmemeleri için depo zemininde işlem yapılacak kadar bir arıza yoksa plastik malzeme kullanılması uygun olur.

Ancak özel bir durum ya da zemin üzerinde işlem yapılmasını gerektiren bir durum varsa beton malzeme kullanılması çok daha uygun olur.

Modüler Su Deposu Kaide Çeşitleri