Paslanmaz su deposu, geniş bir kullanım alanına sahip, etkili bir depo modelidir. Gerek içme suyu gerek de diğer sıvı ürünlerin depolanmasında, yüksek dayanıklılığı ve hijyenik formu ile paslanmaz çelikten üretilen depolar öne çıkıyor.
Su deposu modellerinin uzun ömürlü olması önemli bir avantajdır. Ancak kullanım esnasında dikkat edilmesi gerekenler, deponun ömrünü uzatmayı sağlar. Öte yandan muhafaza edilen suyun hijyen standardının korunması da, belli konularda dikkatli olmakla mümkündür.
Paslanmaz su deposu kullanımında dikkat edilmesi gerekenlere bakalım.
Su deposu, ihtiyaca göre onlarca ton kapasiteye sahip olabilir. Bu nedenle, deponun bulunduğu zeminin seçiminde titiz olmak gereklidir. Depo zemini eğimli olmamalıdır ve su geçirmez, sert bir zemin avantaj sağlar.
Paslanmaz su depoları, kapalı alanda güneş ve diğer dış etkenlere karşı daha korunaklı olur. Ancak deponun açık alanda kurulması gerekiyorsa güneş, yağmur ve rüzgara karşı koruma sağlayan tente veya yalıtım sistemleri içerebilir. Bu koruma, deponun kullanım ömrünü uzatacaktır.
Paslanmaz su depoları, korozyon ve birçok riske karşı dirençlidir. Bununla birlikte zaman içinde depolarda tortu ve bakteri birikimi söz konusu olabilir. Bu durum, depoya zarar vereceği gibi aynı zamanda suyun kalitesini de düşürür ve insan sağlığı açısından risk teşkil eder. Paslanmaz su depolarının temizliği, yılda en az 2 kez yapılmalıdır. Ancak bu işlem, deponun kullanım sıklığı veya deponun içerdiği sıvı türüne göre değişebilir.
Temizlik esnasında, çelik yüzeyi aşındırabilecek hiçbir tel ve benzeri ürün kullanılmamalıdır. Çeliği etkileyebilecek temizlik kimyasallarından da uzak durulması önemlidir. Maksimum yüzde 4 oranındaki çamaşır suyu içeriği ile depo temizlenebilir. Sonrasında ise, durulama işlemi çok titiz bir şekilde yapılmalıdır.
Depodaki suyun kalitesinin belli aralıklarla kontrol edilmesi önem taşır. Klor, tuz veya kimyasal açısından yoğun sular zaman içinde paslanmaz çelik yüzeyini etkileyebilir. Su deposu kullanımında, ön arıtma sistemleri zaman zaman tercih ediliyor. Suyun pH derecesini kontrol ederken, bu değerin nötr, yani 6.5 ile 8.5 arasında olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer depoda deniz suyu veya kimyasal içerikli bir sıvı varsa, buna uygun kalitede bir çelik tercih edilmelidir.
Paslanma su deposu kullanımında çok bilinmemesine karşın önemli olan diğer bir konu da depo seviyesidir. Deponun aşırı dolu veya tamamen boş bırakılma durumu, zaman içinde sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, bir su deposunun tamamen dolu veya tamamen boş olması söz konusu olursa, iç basınç nedeniyle oluşabilecek sorunların önüne geçmelisiniz.
Aşırı dolumun takibi için taşma borusu ile alarm sistemi tercih edilebilir. Çok uzun süre kullanılmayan depolar içinse, mutlaka depoda bir miktar su bırakmak önemlidir. PH Mekanik olarak, paslanmaz çelik modüler su deposu ürünlerimizle, her ölçekte ihtiyacınıza hitap eden çözümler sunuyoruz.